Terug naar overzicht

Eerst huren en dan twee keer kopen

01 februari 2022

Hoe maakte Promobuild het verschil voor Daniël Rottiers?

Het is op zich een opmerkelijk verhaal: Daniël Rottiers huurde eerst een appartement via Promobuild en was daar zo tevreden over dat hij een kleine acht jaar later een huis kocht met een tuin net buiten het centrum van Leuven. Een toplocatie waar hij dankzij de goede service en het goede advies van Promobuild zijn thuis kon maken.

 

Flexibiliteit troef

 

“Het is eigenlijk allemaal redelijk toevallig gegaan”, zegt Daniël Rottiers. “Ik huurde eerst een appartement op de Tiensevest in Leuven via Promobuild. Wat me onmiddellijk opviel, was de manier waarop ze die dienstverlening aanpakten. Het pand was kraaknet en werd voordat ik erin trok nog geschilderd en gereinigd. Je zou bijna kunnen zeggen dat de sporen van de vorige huurder helemaal werden uitgewist. Het was écht een frisse start.”

 

Door het goede contact werd Daniël een paar jaar later op de hoogte gebracht van een opportuniteit: een eigen appartement kopen in Leuven. “Mijn huurcontract was nog niet ten einde, dus ik was daar helemaal nog niet mee bezig. Gelukkig waren ze bij Promobuild héél flexibel en werd mijn huurcontract ontbonden, zodat ik mijn droomappartement kon kopen in Belle Vue 2, vlak bij het station van Leuven.”

 

Extra sparen dankzij flexibele manier van werken

 

Een degelijk appartement vinden aan een correcte prijs is in een centrumstad als Leuven geen evidente opgave. “Door hun bijzondere manier van werken, waarbij je eerst alleen maar een voorschot moet betalen en de rest bij oplevering, kreeg ik de opportuniteit om tijdens het bouwproces extra bij te sparen. De uiteindelijke overstap verliep vlekkeloos dankzij projectleider Erik Vandervelpen, die altijd de puntjes op de i zet. Een deel van de binnenafwerking was al bepaald, maar waar mogelijk kreeg ik inspraak bij de afwerking. Ook bij de oplevering verliep alles van een leien dakje. Geen opmerking werd ongemoeid gelaten, wat niet zo vanzelfsprekend is. Alle punten die aangehaald werden bij de oplevering werden binnen de week opgelost.

 

Meedenken voor een beter resultaat

 

Via de verkoper Jurgen Bardijn, kreeg Daniël vervolgens nóg een opportuniteit voorgeschoteld: een huis met een tuin in de stadsrand. “Aan het Klaprozenveld in het Belle Vue Park kocht ik een mooie woning. Ook hier verliep alles weer uiterst professioneel, dankzij de goede zorgen van projectleider Gert Janssens. Ook Promobuild speelde een belangrijke adviserende rol bij de vraag of ik dat allemaal wel kon betalen. Ze waren daarbij heel correct. Er werd een niet-bindende schatting gedaan van de kosten van de nieuwe woning: het kadastraal inkomen, de notaris, btw, aansluitingskosten, kortom alle kosten tot de oplevering. Ze gaven zelfs financieel advies voor de lening. Ze gaan echt ver bij Promobuild en dat maakt een verschil.”

“Ze denken ook mee na over bijvoorbeeld ecologische beslissingen zoals een warmtepomp in plaats van een gasketel en het realiseren van een lager E-peil (13) dan voorzien, zodat ik aanspraak maakte op een verminderd KI-tarief. En niet alleen dat, ook het esthetische en de veiligheid worden niet uit het oog verloren. Zo werd een pad achter het huis extra verlicht, wat niet alleen zorgt voor een mooi effect, maar ook de veiligheid verhoogt. Het biedt bijvoorbeeld de brandweer de mogelijkheid om op een snelle manier aan het huis te geraken. Ze denken echt mee over alle mogelijke details.”

 

Als ik Promobuild moet samenvatten in een paar zinnen, dan moet ik vooral het familiale karakter van het bedrijf benadrukken”, zegt Daniël Rottiers. “Ze zijn héél bereikbaar, super-flexibel en bieden een ongekende service. Ik heb het nu al drie keer meegemaakt, en ik was elke keer gerust dat alles goed zou gaan. Ze luisteren actief en pakken alle vragen en opmerkingen direct aan. Moest ik nog een huis of appartement willen kopen, ik zou het onmiddellijk opnieuw doen met Promobuild.”

 

Benieuwd naar wat we voor jou kunnen doen? Op zoek naar advies voor je eerste appartement of huis op een toplocatie? Geef ons vrijblijvend een seintje, we vinden vast wel iets voor jou!

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download