Terug naar overzicht

Vijf redenen waarom vloertegels een goede keuze zijn

09 juni 2022
Vloertegels Promobuild

Parket, laminaat, vinyl, gietvloer, tapijt. De keuzemogelijkheden voor je nieuwe vloer zijn eindeloos. En dan is er nog de eeuwenoude klassieker: de vloertegels. Onze favoriet hier bij Promobuild. Waarom? Wij zetten de vijf grootste voordelen op een rij.

Breed gamma

Het aanbod aan vloertegels is gigantisch groot. Ze zijn er in verschillende stijlen, kleuren, maten, soorten en prijsklassen. Zowel voor binnen als voor buiten. Er zijn tegenwoordig ook heel veel immitatie tegels. Parketlook, natuursteen- of marmereffect? Het kan allemaal. Kies de look die je wil en profiteer van de voordelen van een tegel.

Onderhoudsvriendelijk

Je kan tegels perfect onderhouden door ze wekelijks te reiniging met water en zeep. In tegenstelling tot een houten vloer hebben tegels geen specifieke behandeling nodig. Hou er wel steeds rekening mee dat bepaalde tegels iets gevoeliger zijn aan vlekken en het best onderhouden worden met aangepaste producten.

Duurzaam

Omdat je vloertegels vlak boven je verwarmingsbuizen liggen, laten ze de warmte goed door. Daardoor kan je de temperatuur in je woning heel gemakkelijk regelen en hoef je ook veel minder energie te verbruiken. En dat voel je natuurlijk ook in de portemonnee.

Kleurvast en krasvrij

Tegels blijven lang mooi en kunnen tegen een stootje. Zeker keramische tegels zijn heel stevig en kras-, uv-, vorst- en vlekbestendig. En dat is handig wanneer je ze in de keuken of woonkamer hebt liggen. Heb je toch schade? Dan hoef je maar één tegel te vervangen. Bij parket of vinyl is dat een heel ander verhaal.

Prijs-kwaliteitverhouding

Bouwen of verbouwen wordt er niet goedkoper op. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is daarom heel belangrijk. Je hebt al vloertegels vanaf 20 of 25 euro per vierkante meter. Als je de prijzen van parket, natuursteen of marmer bekijkt, ben je met tegels goedkoper af én ben je zeker van een sterke kwaliteit.

Geraak je er nog niet uit? Nood aan professioneel advies? Of gewoon een klankbord? Geef ons een seintje en we helpen je graag verder!

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download