Terug naar overzicht

Waarom investeren in studentenkamers een goed idee is

29 september 2023
Investeren in studentenkamers

Steeds meer particulieren investeren in studentenkamers. Wat de voordelen hiervan zijn en wat we jou te bieden hebben bij Promobuild? Dat vertellen we graag in onderstaand artikel.

Het belang van nieuwbouw bij studentenkamers

Dat nieuwbouw duurzaam is, is natuurlijk belangrijk voor jou als investeerder. Zo voldoet het pand meteen aan de nieuwste wetten én hoef jij je geen zorgen te maken over onderhouds- of herstelkosten.

Daarnaast trekt nieuwbouw meer studenten aan. Studenten stellen namelijk steeds hogere eisen bij het kiezen van hun kot. Zo willen ze meer comfort: met onder andere een grote, moderne kamer, eigen sanitair, veel lichtinval, solide internetverbinding … Ook goed uitgeruste gemeenschappelijke ruimtes waar studenten met elkaar kunnen connecteren spelen een grote rol. Ouderwetse panden trekken dus veel minder huurders aan.

De normen voor studentenkamers worden ook steeds strenger. Vanaf januari 2024 is er zelfs een officieel kotlabel voor studentenkoten in Vlaanderen. Panden die voldoen aan de parameters voor woningkwaliteit, brandveiligheid en stedenbouwkundige vergunning krijgen dit label. Het is een makkelijk herkenningspunt voor studenten om te zien dat er een bepaalde kwaliteit gehaald wordt.

De voordelen van investeren in studentenkamers

Steeds meer particulieren investeren in studentenkamers. En dat blijkt een slimme keuze, want er zijn verschillende voordelen aan:

  • De vraag naar kwalitatieve studentenkamers blijft toenemen, want het aantal studenten blijft jaar na jaar stijgen. Zo is de kans op leegstand miniem.
  • De instapprijs is lager waardoor jouw financiële inbreng minder bedraagt dan wanneer je een woning of appartement als belegging koopt.
  • De huurinkomsten zijn inflatiebestendig omdat nieuwbouw studentenkamers altijd blijven toenemen in waarde. Hierdoor kan je niet alleen meer huur kan vragen, maar het pand later ook verkopen voor een hogere prijs.
  • Heb je een zoon of dochter die binnenkort gaat studeren? Dan kan je hem of haar een mooie, persoonlijke kamer aanbieden én hoef je je geen zorgen te maken over het tekort aan kwalitatieve koten.

De opties bij Promobuild

Ook bij Promobuild kan je investeren in studentenkamers. We werken momenteel aan 2 projecten in het centrum van Leuven:

Leuven is sowieso een goede plek om in studentenkamers te investeren. Studenten beleven hier hun tijd in een prachtig historisch decor én alles in het centrum is goed toegankelijk met de fiets of te voet. De universiteit staat zeer hoog aangeschreven nationaal en internationaal, wat ook internationale studenten aantrekt die een kot zoeken in de stad.

 

Kortom, bij Promobuild zit je goed als je wil investeren in studentenkamers. Contacteer ons en we helpen je graag op weg met ons advies op maat.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download