Terug naar overzicht

De vrijheid, verantwoordelijkheid en het vertrouwen zijn voor Erik de grootste troeven van werken bij Promobuild

15 juni 2021

Wij spraken af met Erik. Na al meer dan 20 jaar bij Promobuild in Aarschot te werken, is hij de uitgelezen persoon om ons wat meer over het bedrijf te vertellen.

Erik, hoe ben je bij Promobuild terecht gekomen en wat houdt jouw job in?
Erik: Ik heb samengewerkt met Dirk, de vroegere zaakvoerder, en hij heeft me gevraagd om naar Promobuild te komen. Ik had al ervaring als projectleider en wist dat Promobuild aan mooie projecten bouwde. Ik heb toen de stap gezet en heb daar in 21 jaar nog geen spijt van gehad. Mijn job als projectleider is eigenlijk heel simpel. Ik sta in voor de volledige opvolging van een project van A tot Z. Van bij het ontwerp tot de oplevering en tien jaar daarna. Enkele taken die daarbij komen kijken zijn prijsaanvragen doen, contractbesprekingen, werfvergaderingen, plaatsbezoeken en klantenbegeleiding. Als projectleider ben ik het vaste aanspreekpunt van de klant. Ze bellen altijd rechtstreeks naar mij.

Wat is de grootste sterkte van Promobuild?
Erik: We zijn verre van de grootste speler, maar toch kent iedereen in de bouw- en vastgoedsector van onze regio Promobuild. Wij staan vooral bekend om onze grote betrokkenheid. Onze klanten steken vaak al hun spaarcenten in het appartement dat ze bij ons kopen. Wij beloven hen kwaliteit en deadlines, dan moeten we dat waarmaken. We blijven er ook zijn voor onze klanten lang na de oplevering. Dat zie je ook in ons klantenbestand. Investeerders komen terug en andere klanten verwijzen vrienden en kennissen door naar ons. We komen onze beloftes na. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar is het niet overal.

Wat maakt Promobuild een fijn bedrijf om voor te werken?
Erik: Dat we projecten in de regio doen is een pluspunt. Ze gaan ons niet zomaar naar de andere kant van het land sturen. Je voelt ook dat het bedrijf ambitie heeft en dat is fijn om deel van uit te maken. Ik noem mezelf altijd een kleine zelfstandige binnen het bedrijf. Je krijgt hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid. We kunnen ook echt fier zijn op de projecten die we afleveren. Onze projecten zijn als kindjes voor mij, dat is voor heel het team zo. We zijn altijd heel trots op wat we verwezenlijkt hebben.

Hoe zou je iemand overtuigen om hier te komen werken?
Erik: Je krijgt hier veel verantwoordelijk, vrijheid en vertrouwen. Dat is best uniek in de sector. Je wordt hier niet gecontroleerd. Zo lang het werk goed gedaan is, mag je je eigen gang gaan. Als team zijn we ook heel hecht. Iedereen kent iedereen en er heerst echt een familiale, open sfeer. Er worden veel activiteiten georganiseerd en we worden regelmatig getrakteerd op een etentje en een drankje. Dan voel je dat je gewaardeerd wordt. De meeste collega’s werken hier meer dan 15 jaar, sommigen zelfs 20 of 30 jaar. Dan weet je wel dat het hier goed is.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download
© Promobuild 2024