Terug naar overzicht

Kopen op plan. Goed idee of toch maar niet doen?

24 oktober 2021

Een woning kopen op plan is zeker een goed idee, zolang je je maar bewust bent van alle voor- en nadelen. Het meest bekende nadeel is dat je appartement niet onmiddellijk beschikbaar is en je dus even zal moeten wachten om te verhuizen. Dat brengt voor velen ineens dubbele kosten met zich mee. Omdat je enerzijds betaalt voor je huidige woning én je je nieuwe aankoop in schijven begint af te betalen. Gelukkig hebben we voor dát probleem bij Promobuild de ideale oplossing.

Eén immobilisatievergoeding en dan beginnen we

Wij hanteren een eenvoudige aanpak: jij engageert je tot de aankoop van een appartement of huis en betaalt aan ons een immobilisatievergoeding die wordt bepaald in functie van de waarde van het goed.

Zo buigen we het voornaamste nadeel van kopen op plan ineens om tot een voordeel: je kan tijdens de bouw van je nieuwe stek blijven doorsparen, zodat je geen dubbele kosten hebt, maar wél een extra spaarbuffer opbouwt.

Ook qua timing hoef je op ons niet te wachten. Wij starten met het project volgens afspraak zodat jij precies weet, wanneer je écht een lening moet aangaan bij de bank.

Kopen op plan: heel wat extra voordelen

Je bent er vroeg bij. Dat betekent dat jij van bij de planningsfase betrokken bent bij de ontwikkeling van je toekomstige woning. Je kan zo veel meer naar je hand zetten en dat zorgt ervoor dat je van meer flexibiliteit geniet dan bij de klassieke sleutel-op-de-deur oplossingen.

Eén aanspreekpunt staat garant voor geen zorgen

Wanneer je overgaat tot kopen op plan, of dat overweegt, dan ga je in zee met één partner. In ons geval is dat een samenwerking met een partner met meer dan 30 jaar expertise en ervaring.

Wij helpen jou het budget in de gaten te houden. We stellen daarom van in het begin ook een realistische afwerkingsgraad voor, zodat je initiële prijs bij personalisaties niet al te hard gaat afwijken.

“Ik zie het niet”

Kopen op plan is niet evident als je eerst wil zien wat je koopt en misschien ‘zie’ je niet helemaal duidelijk wat je wil kopen. Gelukkig zijn er heel wat 3D-visualisaties (renders) beschikbaar van jouw toekomstige woning. Die geven eerder een indicatie van wat er kan, want hoe het er uiteindelijk gaat uitzien, dat bepaal je natuurlijk zelf. Naast de bouwplannen en de 3D renders geven we ook nog een lastenboek mee waarin alle specificaties omtrent je appartement nog eens zijn opgenomen.

We maken graag tijd voor jou om alles in detail te bekijken, zodat je achteraf tevreden bent met je investering.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download