Terug naar overzicht

Project in de kijker: wonen in Kessel-Lo? Veel meer dan alleen een toplocatie

06 oktober 2022
Wonen in Kessel-Lo

Wandel je het station van Leuven uit richting de Martelarenlaan? Dan zie je deze prachtige residentie meteen staan. Met 66 appartementen, 4 handelszaken en een aantal unieke elementen wordt wonen in Kessel-Lo wel héél aantrekkelijk.

Residentie Belle-Vue II in Kessel-Lo is een modern project, zowel langs buiten als aan de binnenkant. Elk appartement beschikt over een parkeerplaats én een kelderberging. Daarnaast bevinden ze zich allemaal op een toplocatie: tegenover het station van Leuven.

Wonen in Kessel-Lo

Unieke elementen

Ronde bocht

Projecten van 13 in een dozijn zijn niets voor ons. Daarom lieten we onze architect wat losser. De residentie bevindt zich op een hoek, maar loopt ook mooi door in een ronde bocht. Zo valt het gebouw echt op en loopt het ver door in de straat. Als je er voorbij rijdt, zie je meteen dat we hier voornamelijk in de lengte hebben gewerkt in plaats van in de hoogte. Een sterk staaltje architectuur.

Alles is dichtbij

Elk appartement heeft z’n eigen parking en eigen kelderberging. Die bevinden zich onder de openbare weg. Maar dat is niet alles. We hebben de -1 verdieping extra waardevol gemaakt door er ook een handelsruimte te voorzien. Daar vind je nu de biowinkel The Food Hub. Heel handig voor de bewoners om dat dichtbij te hebben, maar ook handig voor de mensen die uit het station wandelen en inkopen willen doen.

Groene daktuin

Wie in een stad gaat wonen vlak aan een station heeft vaak geen groene omgeving rond zich. Daarom bouwden we bij Residentie Belle-Vue II een groene tuin op het dak van de garage in de buurt. Je zou denken dat die daktuin na een tijd dor wordt omdat hij op beton ligt. Niets is minder waar! Hij wordt goed onderhouden en ziet er na 7 jaar nog steeds mooi groen uit. De bewoners genieten dus van the best of both worlds.

Stadsontwikkeling

Voor we deze residentie bouwden, was de grond een volledig braakliggend terrein. De appartementen die er nu staan, zorgen ervoor dat er meer mensen in de stad kunnen wonen. En de handelsruimte die we voorzien hadden, is ook mooi ingevuld door een advocatenkantoor, een sociaal secretariaat, een mutualiteit en een biowinkel. Een mooi voorbeeld van stadsontwikkeling.
Leuk weetje: Promobuild-zaakvoerder Maxime woonde er zelf 6 jaar lang. De residentie en locatie zijn getest en goedgekeurd door een echte kenner dus.

Wonen in Kessel-Lo daktuin

Geen uitdaging te groot

In 2012 startten we met de bouw van 59 appartementen en 4 commerciële ruimtes. Het bouwen van zo’n groot project brengt de nodige uitdagingen met zich mee, maar bij Belle-Vue II waren er een aantal elementen die het extra uitdagend maakten. Eerst en vooral liep deze bouw gelijktijdig met de bouw van het plein aan het Leuvense station. Wat vooral het combineren van bouwmachines moeilijk maakte.

Daarnaast bouwden we deze residentie in fases. Zo werkten we bijvoorbeeld in de bocht al aan het dak, terwijl we iets verderop nog aan de gelijkvloers bezig waren. We moesten er dus extra goed op letten dat die fases mooi op elkaar volgden en dat er geen grote gaten waren. Gelukkig is geen enkele uitdaging te groot voor Promobuild en brachten we ook dit project tot een goed einde. In 2015 gingen we zelfs voor een uitbreiding en bouwden we er nog 7 appartementen bij in dezelfde stijl.

Wonen in Kessel-Lo Belle-Vue II

In ’t kort

Meer info nodig over wonen in Kessel-Lo?

Wil je een huis of appartement kopen, maar geen idee waar te beginnen? Contacteer ons en we helpen je graag op weg met ons advies op maat.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download