Terug naar overzicht

“Van je terras het park inwandelen: dat is uniek”

05 november 2021

Toen Eddy Vanhoutte de opportuniteit kreeg om een appartement te kopen in het hartje van Heverlee op een boogscheut van Leuven, was hij geïnteresseerd. Toen bleek dat hij een uniek groen zicht op het Leeuwerikenpark kreeg, vanuit zowel zijn living, slaapkamer én bureau, was hij meteen verkocht. En het appartement aan hem ineens ook. Ontdek hier zijn ervaring.

Unieke parkappartementen

Eddy Vanhoutte was geen onbekende in de immowereld, toen hij interesse had in het aankopen van een pand in het Leeuwerikenpark in Heverlee. “Ik heb verschillende eigendommen, en mijn vader was vroeger makelaar in onroerende goederen, dus je kan wel stellen dat ik weet waarmee ik bezig ben, wanneer ik een pand wil aankopen”, zegt hij.

“We hebben al een paar huizen in Leuven en zelfs een villa in De Haan”, zegt Eddy. “Het was doordat we regelmatig in het Leuvense komen, dat we het grote project van Promobuild in Heverlee hebben opgemerkt.”

“In eerste instantie had mijn zus interesse om daar een appartement te kopen en ze vroeg mijn advies. En wij waren ook al een tijdje op zoek naar iets nieuws in en om Leuven, vandaar dat ik ook mijn licht opstak bij Promobuild voor dit project.”

“Het zijn vooral de parkappartementen die mijn aandacht trokken bij dit toch wel zeer mooie gebouw”, vertelt Eddy. “We zijn ook nog bij een aantal andere gebouwen gaan kijken, maar we vonden nergens dat unieke van de appartementen van het Leeuwerikenpark.”

“Zo’n woning waarbij je rechtstreeks van je terras het park kan inwandelen én waarbij je een zicht hebt op datzelfde park vanuit je living, bureau én slaapkamer, dat is toch wel speciaal.”

Eigen accenten leggen dankzij aankoop op plan

“We hebben in die periode ook wel wat panden met mekaar vergeleken, en tegelijk intensief contact gehad met de verkoper en de werfleider van Promobuild. Mede door het feit dat er nog zeer veel gekozen kon worden, omdat we op plan kochten, konden we heel wat accenten leggen zoals de keuze voor parket in heel het appartement.”

“We hebben uiteindelijk in 2018 gekocht en we zijn echt tevreden van dit appartement. Ik maakte me eerst zorgen over de ligging nabij de spoorweg, maar uiteindelijk hebben we daar nauwelijks last van.”

“De voordelen van de ligging hier in het centrum van Heverlee zijn daarentegen legio: je bent snel met de trein aan zee, hier zijn heel wat bakkers, winkels, restaurants in de buurt en allerlei fijne hoekjes die je al wandelend kan ontdekken.”

Gezellige park-community

“Ook de sfeer in het appartementsgebouw is top. Zo organiseren we iedere eerste zaterdag van de maand een tuindag waarbij we samen met alle eigenaars en huurders (68 appartementen) in de tuin werken, om het park te onderhouden, en daarna houden we een gezellige drink.”

Communicatieve samenwerking

“De samenwerking met Promobuild verliep heel vlot. Werfleider Erik was heel betrouwbaar, dacht voortdurend met ons mee en kwam met heel wat tips en ideeën die we achteraf ook effectief konden gebruiken.”

“Daarnaast hebben we het hele appartement afgewerkt met maatkasten om de opbergruimte te maximaliseren, maar dan wél op een esthetische manier. Zo kwamen we in contact met de vaste onderaannemer van Promobuild: Vanlommel Keukens, die meer doen dan hun naam laat vermoeden. Zij maakten uiteraard onze keuken, maar maakten ook de kasten op maat voor de berging, de badkamer, het bureau en de slaapkamer. We waren hier zo tevreden over dat we bijna een exacte kopie van ons appartement hier in Heverlee realiseerden in onze villa in De Haan bij een recente verbouwing.”

Conclusie: Promobuild = geen zorgen

“Als we deze ervaring in een paar woorden zouden moeten samenvatten, dan is dat vooral de bereikbaarheid en de communicatiestijl van Promobuild die het bouwproces aangenaam maken. Probleempjes kom je op een bouw altijd tegen, maar je weet dat je hen erover kan aanspreken én dat ze er ook effectief iets aan doen.”

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download