Terug naar overzicht

Vijf verrassende activiteiten in Zaventem.

24 juni 2021

1.    Vliegtuigen spotten of vliegen met een echte flight simulator

Zoals je wel kan vermoeden, krijgen vliegtuigen heel wat aandacht als één van de activiteiten in Zaventem. Ben je gepassioneerd door vliegtuigen? Dan ben je in deze gemeente alvast aan het goede adres. Brussels Airport heeft twee spottersplatformen geïnstalleerd die een adembenemend uitzicht op de start- en landingsbanen bieden.

Wil je liever zelf aan de slag, na het zien van al die vliegende pracht? Dan kan je altijd de stuurknuppel in handen nemen bij de Brussels Flight Simulators. Je waant je echt aan het stuur van een vliegtuig, en dat is beslist de moeite waard.

2.    Pop@Park festival

In Zaventem vind je ook één van de vele prachtige festivals die ons land rijk is: Pop@Park. Elk jaar op 15 augustus is het Park van Zaventem ‘the place to be’ voor zowel muziek- als ambiancefanaten. Een verborgen pareltje, waar je beslist aan je muzikale trekken komt. Met Milo Meskens en Gers Pardoel stonden er in het verleden alvast mooie namen op affiche.

3.    Heel wat interessant onroerend erfgoed

Zaventem en zijn deelgemeenten Sterrebeek, Sint-Stevens-Woluwe en Nossegem zijn ook beslist een bezoekje waard voor het mooie culturele erfgoed. Zo heb je het Kasteel Mariadal en de cultuurhoeve (met een heuse schandpaal!), de Sint-Martinuskerk en het voormalige huis van Boisschot als uitschieters. De meer kunstgevoelige geschiedenisliefhebbers onder ons zullen ook graag een blik werpen op het schilderij van Antoon Van Dyck in de Sint-Martinuskerk, om daarna alles te weten te komen over de amoureuze escapades van de schilder in de buurt van het Van Dyckhof.

4.    National Golf Brussels

Wie al eens graag een balletje slaat, is in Zaventem ook aan het juiste adres. Op de terreinen van een voormalig internationaal bekende hippodroom werd een golfbaan (The National Golf Brussels) aangelegd. Wil graag nationale golflegendes zoals Nicolas Colsaerts aan het werk zien of gewoon je slagtechniek bijschaven? Dat kan! Zowel de professionele speler als de meer casual spelers beleven plezier aan een bezoek aan dit unieke golfterrein.

5.    Wandel- en fietsroutes

Sportief aangelegd en nood aan regelmatig de natuur induiken? Ook dan zijn er in Zaventem heel wat leuke wandel- en fietsroutes te ontdekken. De fietsroutes focussen voor een stuk op de aanwezigheid van de luchthaven, waardoor je je fietstocht kan combineren met het spotten van vliegtuigen die voortdurend landen en opstijgen.

De vele wandelroutes bieden heel wat variatie en leiden je langs de mooiste natuurplekjes die Zaventem en haar deelgemeenten te bieden hebben. Een absolute aanrader is daarbij het Vandyckpad, waarmee je een kilometer of acht zoet bent. De route start en eindigt op het Kerkplein waar je dan ineens ook iets lekker kan eten en drinken in één van de vele leuke eetgelegenheden.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download