Terug naar overzicht

Drie voordelen van snel in te stappen in een project

10 februari 2022

Kopers die de tijd hebben om te zoeken naar een appartement of woning doen er goed aan om al van in de beginfase van een project mee te zijn. Als je al van bij de planningsfase betrokken bent, kun je veel meer naar jouw eigen hand zetten. Toch weten veel kopers niet wat er allemaal mogelijk is. Daarom bespreken we hier de voordelen van snel in te stappen in een project.

 

Grotere keuze

Wil je een appartement op het gelijkvloers, op een verdieping of helemaal vanboven? Als je laat instapt in een project heb je vaak de keuze niet meer. Hetzelfde voor de oriëntatie. Misschien heeft één kant van het gebouw veruit het mooiste uitzicht of een zuidelijk gericht terras. Als je er vroeg bij bent, kun je hier nog in kiezen. Dat geldt ook bij woningen in een verkavelingsproject. De ene locatie kan net iets aantrekkelijker zijn dan de andere. Het is dan leuk als alle opties nog open zijn.

 

Meer controle over de kwaliteit

De standaard kwaliteit van nieuwbouwwoningen is zeer goed. Bekijk het lastenboek en hoe de budgetten verdeeld zijn. Als je er vroeg bij bent, heb je meer controle over de verdeling van deze budgetten. Sommige mensen willen een speciale tegel in hun badkamer, anderen vinden hun keuken de belangrijkste plek van de woonst. Vroeg instappen laat je toe om jouw eigen accenten te leggen.

 

Je kan de indeling nog aanpassen

De ene woonst is de andere niet. Zelfs in hetzelfde project kunnen er nog verschillen zijn. Op papier ziet het er misschien hetzelfde uit, maar een bepaalde oppervlakte kan op verschillende manieren ingedeeld worden. Ook hier is het belangrijk om jouw persoonlijke voorkeur te laten spreken. Het gaat dan niet alleen over het aantal slaapkamers, maar ook over de verdere indeling. We zien kopers die een grote ‘master bedroom’ willen, anderen houden hun slaapkamer(s) liefst zo compact mogelijk. Zo hebben ze de mogelijkheid om een grotere leefruimte te creëren.

Natuurlijk zijn er grenzen aan wat je allemaal kunt veranderen. In principe zijn niet-dragende binnenmuren aan te passen als je er vroeg genoeg bij bent. Bespreek de opties op voorhand met jouw bouwfirma. Het is mogelijk dat hier extra kosten aan vasthangen.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download