Terug naar overzicht

Vastgoed en inflatie: wacht niet langer om te investeren

13 oktober 2022
vastgoed en inflatie

Geld op je spaarboekje verlaagt steeds in waarde. Zeker in de huidige economische tijden. Maar hoe zit het met inflatie en vastgoed? En waarom is het ook nu nog voordelig om te investeren? We leggen het graag voor je uit.

Twijfel niet langer

Nu de prijzen aan het stijgen zijn, durven mensen steeds minder te investeren in vastgoed. Sommigen omdat ze geen geld meer willen uitgeven, anderen omdat ze willen wachten tot de prijzen weer dalen. Maar die daling zit er niet aan te komen. Dat komt omdat de bouwkosten stijgen en het aanbod van nieuwbouwwoningen daalt. Hoe langer je dus wacht, hoe duurder je aankoop wordt.

Hogere waarde dankzij vastgoed

In de huidige economische tijden is investeren in vastgoed om te verhuren enorm voordelig. Het helpt je om je vermogen te behouden, zowel nu als in de toekomst. Dat gebeurt dankzij 2 factoren. Enerzijds kan je als verhuurder jaarlijks je huurprijs indexeren. Dat wil zeggen dat je de prijs mag verhogen met een percentage berekend volgens de gezondheidsindex, die samenhangt met de inflatie. Anderzijds doet inflatie ook de waarde van vastgoed stijgen op lange termijn. Wil je na een paar jaar je pand doorverkopen? Dan kan dat dus voor meer geld dan dat je het gekocht hebt.

Kortom, vastgoed is een soort natuurlijke verzekering tegen de stijgende inflatie. Je kan namelijk rekenen op constante huurinkomsten en je haalt er ook meer rendement uit dan van je spaarboekje.

Tip: koop afgewerkte projecten

Wanneer een huis of appartement bijna of helemaal af is, zijn de grootste kosten al vastgelegd of zelfs al gemaakt. Zo ben je dus zeker dat de aankoopprijs niet meer hard stijgt. In vergelijking met een bouwwerk in de beginfase, waarbij de kans groter is dat de prijzen schommelen.

Promobuild staat klaar met raad en daad

We staan natuurlijk altijd voor je klaar, en zeker in deze moeilijkere tijden. Zowel voor investeerders als particulieren. Je mag zeker zijn van een duidelijke prijscommunicatie en alle extra uitleg die daarbij hoort.

Met investeren in vastgoed doe je alleszins nooit een slechte zaak. Je maakt geen zware verliezen en je hebt sowieso iets tastbaars. Maakt niet uit of het voor jezelf is of om te verhuren. Let er wel op dat je dit doet bij een betrouwbare vastgoedpromotor, zoals Promobuild.

 

Advies nodig over inflatie en vastgoed?

Contacteer ons en we helpen je graag op weg met ons advies op maat.

Handige Gids:
Investeren in vastgoed? Breng het naar een hoger niveau met deze tips
Download
© Promobuild 2024